Over mij

Laten we beginnen bij het begin…

Sinds ik me kan herinneren ben ik al bezig met het uiten van mijn creativiteit op verschillende manieren. Als kind was ik bijvoorbeeld al veel aan het tekenen en knutselen. In 2001 ben ik begonnen met schilderen en heb ik me verder ontwikkeld door onder andere het volgen van cursussen. Ik heb lessen gehad in intuïtief schilderen, twee jaar lessen gevolgd in materie schilderen, een jaar lessen gevolgd in het schilderen met aquarelverf en drie jaar begeleiding gehad in de vorm van een open atelier. In 2014 ben ik begonnen met tekenen bij een tekenstudio. Ik heb daar een driejarige klassieke tekenopleiding gevolgd en vervolgens nog in het open atelier gewerkt. Naast bovengenoemde cursussen en opleidingen heb ik regelmatig korte workshops gevolgd om mezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te ontdekken.

Wat kunst voor mij betekent…

Kunst is altijd al een rode draad geweest in mijn leven en heeft voor mij een therapeutische werking. Ik heb veel verschillende kanten van mezelf ontdekt door het maken van kunst. Het proces van creëren is voor mij een uitlaatklep van emoties en creativiteit. Het meest intense gevoel van geluk ervaar ik als ik kunst maak en bezig ben met het creëren van iets nieuws. Ik ervaar een gevoel van vrijheid en oneindigheid.

‘’I dream my painting, and then I paint my dream’’ – Vincent van Gogh

Hoe ga ik te werk…

Met de goede basis en ervaring op zak ga ik verder met experimenteren en met het ontdekken van mijn eigen identiteit als kunstenares. Dit doe ik door tekenen en schilderen te combineren en nieuwe dingen te blijven proberen.

‘’To live a creative life, we must lose our fear of being wrong’’

Mijn inspiratie haal ik vooral uit de natuur, emoties die ik ervaar en beelden die door mijn fantasie tot stand komen. Ik ben steeds op zoek naar nieuwe vormen en manieren om mezelf uit te drukken. Daarom is mijn werk divers en maak ik zowel realistisch als abstract werk. Voor mijn tekeningen maak ik vooral gebruik van potlood of houtskool en voor mijn schilderijen gebruik ik acrylverf. Ook verwerk ik soms nog andere materialen zoals inkt of papier in mijn kunst.